Grote Prins Richard (Oomen) I:

Richard Oomen regeert als Richard I dit seizoen over het Droepnazeriek. Richard woont samen met vrouw Jill en hun kinderen Keanu, Skye(1e) en Jovi in ut prinselijk pelies aan de grote weg in Vaesrade. Richard levert al de tweede jeugdprins af en begeleid Skye dit jaar dus als zijn grote collega.

Tussen zijn taken als heerser van de Droepnaze werkt Richard als engineer bij VDL Nedcar waarbij hij de Mini nog verder ontwikkeld.

Richard is ook sportief naast energieke middenvelder op het voetbalveld schiet Richard op zijn mountainbike door de Limburgse velden. Als hij dan uitgeblust thuiskomt, steekt hij graag de barbecue aan onder het genot van een lekker koel pilsje. Vaak in gezelschap van zijn vrienden. Deze hebben echter een paar weken in het jaar pech, want dan staat hij met zijn gezin in hun Camper aan de Spaanse kust.